VIKTOR SHELEG

geïnspireerd door emoties, energie en abstractie

De vrouwfiguren van kunstenaar Viktor Sheleg zijn licht abstract qua stijl, en volgens de kunstenaar ontstaan uit chaos. Zijn werken zijn waanzinnig populair en worden vrijwel altijd al verkocht nog voordat de verf droog is. Deze Russische schilder… lees meer

.

Deze werken van Sheleg zijn uitgebracht als giclée in een gelimiteerde oplage van 99 stuks.
Elk giclée is uitgevoerd op hoogwaardig canvas en is voorzien van een gesigneerd certificaat.


Toont alle 5 resultaten


Over Viktor Sheleg

Russisch schilder Viktor Sheleg is in 1962 geboren in Lomonosov, nabij Sint-Petersberg. Toen hij drie jaar oud was, verhuisde zijn familie naar Letland.

Een onafhankelijk autodidakt

Viktor Sheleg tekent al sinds zijn vroege jeugd. Hij begon met schilderen toen hij twaalf was. De creativiteit van deze autodidactisch kunstenaar is gebaseerd op zijn persoonlijke kijk op de wereld. Zo bouwde hij een reputatie op als onafhankelijk kunstenaar in een land dat – geïsoleerd van de rest van de wereld – bekend staat om een klimaat van aanpassing.

Wereldwijd succes

Sheleg zelf zegt dat zijn schilderkunst wordt geleid door emotie en energie. Zijn stijl en esthetiek ontwikkelde hij op geheel eigen wijze en is licht abstract te noemen. Hij boekte groot succes met zijn werken en over de hele wereld worden zijn kunstwerken verkocht. De lijst van exposities die van zijn werk zijn gehouden is enorm. In een periode van 20 jaar tijd zijn er meer dan 1800 kunstwerken van zijn hand verschenen en allemaal hebben ze hun weg gevonden naar particulieren, kunstkenners en/of bedrijven.

Sheleg leeft, werkt en houdt atelier in Riga in Letland.

Unieke gelimiteerde giclées

Uit het oeuvre van Sheleg zijn vijf kunstwerken beschikbaar als giclée. De oplage van ieder van deze werken is 99 stuks. Elk werk is voorzien van een certificaat met het unieke oplagenummer.

Elk giclée is voorzien van een gesigneerd certificaat.

bekijk de collectie


Meer informatie nodig van Viktor Sheleg?
Zijn eigen website is: artsheleg.com

Sluit filters
Materiaal
Formaat