GERD WEISMANN

op zoek naar de essentie van de dingen

Het multitalent Gerd Weismann (geboren in 1950 in het Duitse plaatsje Baden-Baden) neemt ons via diverse technieken – van digitale kunst tot ambachtelijk beeldhouwwerk – mee naar de creatieve kern van zijn onderwerpen.

Het is daar waar de intensiteit ontstaat en de dynamiek en de levendigheid op zijn doeken beginnen te schitteren.

De zoektocht naar de kern

Gerd Weismann is niet geïnteresseerd in de façade, die zo vaak in de wereld wordt hooggehouden. In plaats van te kijken naar de buitenkant, gaat Gerd op zoek naar dat wat er achter ligt. Het is alsof hij van alles de essentie wil vinden. Dat wat niet zichtbaar is en door de wereld kan worden waargenomen, maar wat wel voelbaar is. Het gaat hier om uit te komen bij het metaniveau en zo de oorspronkelijke sensualiteit van de materie te laten spreken.

↓ verder lezen
Rust en evenwicht

Door de digitale reductie van het fysieke tot kleur en structuur, wordt de kijker via het oppervlak van het gefotografeerde naar de creatieve kern, het charisma en het karakter van het object geleidt. Hier is de energie, de kracht en het licht te vinden in een nauwe samenhang met het mysterie, de diepte en de innerlijke kwetsbaarheid.

Hierdoor geven de beelden van Weismann zowel een energieke openheid als een sensuele rust aan de ruimtes waar ze op gehangen worden. De werken stralen een positieve kracht uit en geven de kijker het gevoel van innerlijk evenwicht.

De Multi Media meester

Gerd Weismann is een meester in het combineren van zijn vaardigheden en brengt deze tot uitdrukking in zijn kunstwerken. Het kleurgebruik is intens en veelzeggend. Op een vriendelijke manier vangt het de aandacht en het is dan ook niet moeilijk met zijn kunstwerken een statement te maken in je interieur.

De technisch-artistieke combinatie van camera en digitale beeldverwerking maakt zijn werk onderscheidend en uniek.

Overige gegevens

Gerd Weismann heeft zijn atelier in Baden Baden in Duitsland. Hij is actief als freelance fotograaf, graficus, kunstschilder en ook als beeldhouwer.
Meer over hem kun je vinden op zijn website: weismann-art.de

.


Toont alle 4 resultaten


 

De kunst van Gerd Weismann bieden wij in een hoogwaardige gicléekwaliteit.
Elk giclée is uitgevoerd op eerste kwaliteit canvas en heeft een kleurgarantie van 75 jaar.

Sluit filters
Materiaal
Formaat