KAI STUHT

beelden die iets te zeggen hebben

De fotokunst van Stuht fascineert, intrigeert en zet ons aan werkelijk te kijken. Veelal in zwart-wit en soms met een vleugje kleur weet hij de essentie van hetgeen hij op de lichtgevoelige plaat zet vast te leggen. Een fotograaf die vooral kunstenaar is en niet bang is zijn hoofd boven het maaiveld uit te steken… lees meer

.

Deze fotowerken van Kai Stuht leveren wij als giclée op hoogwaardig canvas.
Op elk werk geven wij een kleurgarantie van 75 jaar.


Enig resultaat


Over Kai Stuht

Een fotograaf die absoluut tot de top behoort… iemand die met zijn beelden iets te zeggen heeft!
Mijn zijn opvallende fotobeelden wordt Kai Stuht ook wel de David Lynch van de Europese fotografenscene genoemd. Zijn dramatisch geënsceneerde werelden spreken het onderbewuste van de toeschouwer aan. Ze creëren een wereld vol magie met een aantrekkingskracht waaraan het onmogelijk lijkt te ontsnappen.
De belichting op Stuht’s werken is ongeëvenaard. Met een vlijmscherpe precisie ontleedt hij zijn opnames en arrangeert ze opnieuw in veelzeggende composities. Het eindresultaat is steeds weer opnieuw een geboorte van betekenissen, visies en beleving. Zijn kunst fascineert, intrigeert en verrast. Wie hij ook voor de camera heeft…. Hij weet de lagen van het pantser één voor één af te pellen en legt zo zelfs van de meest prominente figuren uit de showbizz de innerlijke ziel op beeld vast.

Geschiedenis

Kai Stuht startte in de jaren ’90 als sportfotograaf maar was zelf niet tevreden over zijn werk. Zijn leven is nooit gemakkelijk geweest en van jongsafaan wist hij dan ook al dat het tijd en heel veel inspanning kostte om je doelen te bereiken. Het is in die volhardendheid dat hij de zoektocht naar zijn eigen persoonlijke artistieke stijl begon. Toen hij die eindelijk ontdekte ging alles ineens razendsnel. Binnen enkele jaren werd hij tot de absolute top gerekend en het is misschien wel zijn innerlijke eenvoud die hem zo groots heeft gemaakt. Want welke celebrity er ook voor zijn camera verscheen… Stuht is zelf totaal niet onder de indruk van de elitaire codes van het feuilleton. Hij mijdt de rode lopers zoals de duivel het wijwater vermijdt en maakt zijn kunstwerken in een bijna autistische afzondering. En dat is precies wat hem zo uniek maakt, gelijk zijn werken zo uniek zijn.

Project Fovea

Naast fotografie houdt Stuht zich ook bezig met het grootschalige communicatieproject Fovea. Hierin brengt hij topcreatievelingen uit verschillende landen samen met visionaire bedrijfsleiders, kluizenaars en andere markante figuren met een eigen blik op onze huidige maatschappij. Het project legt de essentie bloot temidden van de waanzin van het leven.

bekijk de gicléecollectie


Meer informatie nodig van Kai Stuht?
Zijn eigen website is:
kai-stuht.org

Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Kan ik je helpen?
Sluit filters
Materiaal
Kunstwerken
Formaat
Kleur
Garantie
Bijzonderheden