AUGUSTE RODIN

de menselijke ziel in de beeldhouw- en schilderkunst

De Italiaanse Renaissance was hem lief. De flair en de  unieke uitdrukking van de menselijke ziel vormde zijn fascinatie. Een groot kunstenaar was Auguste Rodin en heden ten dage nog steeds gerespecteerd. Hij werd in 1840 geboren in… lees meer

.

Van Auguste Rodin hebben wij slechts één kunstwerk beschikbaar in een hoogwaardige gicléekwaliteit.
Dit werk is uitgevoerd op eerste kwaliteit canvas en heeft een kleurgarantie van 75 jaar.


Enig resultaat


Over Auguste Rodin

Auguste Rodin is in 1840 geboren in Parijs en stierf in Meudon in 1917. Ofschoon het voor hem een lange weg geweest is om waardering voor zijn kunstwerken te ontvangen, is hij toch uitgegroeid tot de belangrijkste beeldhouwer van de 19e eeuw.

De inspiratie

Rodin is een beeldhouwer, die zijn stijl vond nadat hij in Italië was geweest om de historische kunststromingen in dat lang te verkennen. Het onderzoek naar de Italiaanse Renaissance en de sculpturen van Michelangelo hadden grote invloed op Auguste Rodin en vormden zijn opvatting van kunst en vormen.

De menselijke ziel

Met een ingenieuze creativiteit wist deze beroemde beeldhouwer de toestanden van de menselijke ziel zoals hartstocht en wanhoop in zijn sculpturen uit te drukken. Auguste Rodin heeft op een virtuoze en diepgaande wijze vorm gegeven aan de verschillende facetten van de menselijke ziel. Het zijn thema’s die als een rode draad door al zijn werk heen lopen.

Schetsen

Als voorstudie op zijn beeldhouwwerken, maakte hij schetsen. Sommige daarvan zijn als giclée uitgebracht.

bekijk de collectie

 


 

Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Kan ik je helpen?
Sluit filters
Materiaal
Kunstwerken
Formaat
Kleur
Garantie
Bijzonderheden