EUGÈNE DELACROIX

De literaire grootmeester

De boeken van Shakespeare en Dante vormden zijn inspiratie en de invloed van de barok was zichtbaar in zijn kunstwerken. Hij leefde van 1798 tot 1863 en wordt gezien als één van de belangrijkere… lees meer

.

Van de kunstwerken van Eugène Delacroix bieden wij hoogwaardige giclées.
Alle werken zijn uitgevoerd op eerste kwaliteit canvas en hebben een kleurgarantie van 75 jaar.


Toont alle 3 resultaten


Over Eugène Delacroix

De volledige naam van deze Franse kunstschilder is Ferdinand Victor Eugène Delacroix. Hij leefde van 1798 tot 1863 en wordt gezien als één van de belangrijkere kunstenaars uit de romantiek periode.
De inspiratie voor zijn doeken ontleende hij onder andere aan de boeken van Shakespeare en Dante en door velen werd hij dan ook een literair schilder genoemd.

Barokke invloeden

De invloeden uit de barok (Rubens) zijn duidelijk zichtbaar in zijn schilderijen, maar toch deed zijn werk – voor die tijd – modern aan. Dit kwam o.a. door het intense kleurgebruik, de opvallende lichtwerking en de vrije (vaak onjuiste) perspectiefwerking. Delacroix hechtte hier zelf geen belang aan en focuste zich op meer op sfeer en beleving. De kunstcritici echter hadden er geen goed woord voor over.

Eer en roem

Zoals bij zoveel kunstenaars het geval was had ook Delacroix moeite om geëerd te worden ten tijde van zijn leven. Zo had hij zich maar liefst zeven keer kandidaat gesteld voor het lidmaatschap van de Franse Académie des Beaux-Arts, maar werd pas aan het eind van zijn leven – in 1857 – tot lid benoemd. De kritiek op zijn werk deed hem steeds verder vereenzamen en hij stierf op 65-jarige leeftijd.

Na zijn dood werd Delacroix bekender en meer op waarde geschat. Zo werd hij de inspiratiebron voor o.a. Vincent van Gogh en bleek zijn werk van grote invloed op de impressionistische kunststroming die naderhand ontstond.

bekijk de collectie

 


 

Sluit filters
Materiaal
Formaat