JOHN WILLIAM GODWARD

Engelse romantiek met oog voor detail

De Engelse Godward, een schilder uit de 19e eeuw, schilderde vrouwfiguren met veel sfeer, kleur en romance. Zijn voorliefde voor de klassieke oudheid… lees meer

.

Van John William Godward hebben wij twee kunstwerken beschikbaar in een hoogwaardige gicléekwaliteit.
Ze zijn uitgevoerd op eerste kwaliteit canvas en hebben een kleurgarantie van 75 jaar.


Toont alle 2 resultaten


Over John William Godward

De Engelse kunstenaar John William Godward (1861-1922) had een voorliefde voor het schilderen van de klassieke oudheid. Opvallend hierin is dat hij overwegend de vrouwfiguren een plek op zijn doeken gaf en de mannen vaak buiten beschouwing liet.

Geschiedenis en opleiding

Godward werd in 1861 in het Engelse Londen geboren en volgde eerst een opleiding tot architectonisch tekenenaar en vervolgde met de opleiding in de schilderkunsten. Hij was een geliefd kunstenaar die de beschermeling werd van Sir Lawrence Alma-Tadema en ofschoon hij regelmatig uitgenodigd werd te exposeren in de Royal Academy of Arts is zijn bekendheid toch beperkt gebleven. Kenmerkend voor zijn werken is de romantische inslag met daarin veel oog voor detail, kleur en accessoires. Hij wordt gerekend tot de Prerafaëlieten.

Zijn leven en zijn einde

John William Godward leidde samen met Henry Ryland een kunstenaarswerkplaats in Londen. In de periode 1904 t/m 1919 was hij regelmatig in Italië te vinden en heeft daar ook een tijd gewoond. In 1922 pleegde hij zelfmoord en schreef in zijn afscheidsbrief: ‘De wereld is niet groot genoeg voor mij en Picasso.’ Er zijn helaas geen foto’s van Godward bewaard gebleven en het is ook niet zeker of het afgebeelde schilderij een zelfportret van Godward is.

bekijk de collectie

 


Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Kan ik je helpen?
Sluit filters
Materiaal
Kunstwerken
Formaat
Kleur
Garantie
Bijzonderheden