JOHN WILLIAM WATERHOUSE

kunst met een zachte betovering

De kunstwerken van Waterhouse hebben allemaal iets betoverends over zich. De romance en fijngevoeligheid erin is zo sterk, dat hij snel populair werd met zijn kunstwerken. Hij is een Engels schilder uit de 19e eeuw, die schilderde in de stijl van… lees meer

.

Van de kunstwerken van John William Waterhouse bieden wij hoogwaardige giclées op canvas.
Alle Waterhouse werken hebben een kleurgarantie van 75 jaar.


Toont alle 5 resultaten


Over John William Waterhouse

John William Waterhouse is een bekend Engels schilder uit de 19e eeuw, die schilderde in de stijl van de Prerafaëlieten (al had hij zich er nooit officieel bij aangesloten). Hij leefde van 1847 tot 1917 en bracht het grootste deel van zijn leven in Londen door.

Opleiding

Ook zijn vader was schilder en zo ontdekte John William al vroeg in zijn leven de wereld van de kunst. Hij besloot de opleiding tot beeldhouwer te volgen aan de Royal Academy of Arts in Londen, maar had dit na een half jaar al bekeken. Zijn liefde ging toch naar het schilderen uit en hij vestigde zich met zijn atelier in de wijk Kensington. Later (in 1870) hervatte hij de opleiding aan de Royal Academy, maar dan met als studierichting de schilderkunst.

Inspiratie en succes

Meteen al na zijn afstuderen werd zijn werk geëxposeerd bij vooraanstaande kunsthuizen en verwierf hij bekendheid met zijn – vaak mythologische – voorstellingen.  Waterhouse was bijzonder geïnspireerd door Lawrence Alma-Tadema en de invloeden hiervan zijn terug te zien in zijn werk. De schilderijen van John William Waterhouse hebben een zachte – en haast betoverende uitstraling, wat – gecombineerd met zijn oog voor detail – zijn succes verklaarde.

bekijk de collectie

 


 

Sluit filters
Materiaal
Formaat