JOSEPH WILLIAM TURNER

18e eeuwse romantiek

Turner was een bevlogen kunstschilder die bekendheid genoot in heel Europa.
Zijn voorliefde voor landschap en water is terug te zien in zijn oeuvre, waarin het licht een belangrijke rol speelt. Hij leefde in… lees meer

De kunst van Joseph William Turner bieden wij in een hoogwaardige gicléekwaliteit.
Alle werken zijn uitgevoerd op eerste kwaliteit canvas en hebben een kleurgarantie van 75 jaar.


Toont alle 4 resultaten


Over Joseph William Turner

Deze kunstschilder, die geboren was in 18e eeuw leefde van 1775 tot 1851 in het Verenigd Koninkrijk. Ofschoon zijn volledige naam Joseph Mallord William Turner was, werd hij uiteindelijk bekend onder de naam William Turner, soms met Joseph er aan toegevoegd.

Een levenslange passie

Al van kindsafaan was hij een bevlogen kunstschilder, die in heel Europa bekendheid genoot. Zijn hele leven stond in het teken van de schilderkunst. Van het maken van schilderijen voor in de winkel van zijn vader tot aan zijn dood, was er niets anders dat hem echt kon bekoren. Turner vervolmaakte zijn talent aan diverse academies en liet zich inspireren in de uitwisseling met andere kunstenaars. Hij was populair bij het publiek en werd vaak ´de schilder van het licht´ genoemd.

Reizen

Turner had een voorliefde voor reizen en dat is in zijn oeuvre terug te zien. Markante plekken uit heel Europa zijn door hem op het doek gezet. Daarin toonde hij een voorkeur voor het schilderen van de marine en landschappen.

bekijk de collectie

 

Meer weten over Joseph William Turner?
De officiële website is: espen.eiborg