LEONARDO DA VINCI

het genie uit de Renaissance

Het was de man die alles kon, maar desondanks regelmatig een andere weg verkoos. Zijn eigenzinnigheid zorgde ervoor dat hij veel opdrachten niet afrondde. Maar toch verwierf hij grote beroemdheid met het schilderen van onder andere de Mona Lisa, het Laatste Avondmaal en de man van Vitruvius. lees meer

De klassieke kunst van Leonardo da Vinci bieden wij aan als hoogwaardig giclée op doek.
De werken zijn uitgevoerd op eerste kwaliteit canvas en hebben een kleurgarantie van 75 jaar.


Toont alle 4 resultaten


Over Leonardo da Vinci

Hij was een Italiaanse schilder, beeldhouwer, architect, anatoom, monteur, ingenieur en natuurfilosoof. Leonardo da Vinci (1452-1519) wordt beschouwd als een van de beroemdste geleerden aller tijden. Zijn naamtoevoeging da Vinci is geen familienaam, maar een naam van herkomst en betekent ‘van Vinci’.

Een controversieel persoon

Als gevoelig kunstenaar begon hij al op jonge leeftijd zijn gedachten en gevoelens op te schrijven in notitieboekjes. Uit zijn aantekeningen kan worden opgemaakt dat hij niet, zoals andere renaissancekunstenaars, de pracht van de oude kunst wilde doen herleven door de modellen na te bootsen, maar zich als natuuronderzoeker geroepen voelde de schoonheid van de natuur zelf te verbeelden en deze in wisselwerking met mensen op het doek te zetten. Vreemde vormen van heuvels en rotsen, zeldzame planten en dieren, de beweging van water, ongewone gezichten en figuren van mensen waren de dingen die hij opnam in zijn schilderijen en in zijn natuurstudies. Leonardo da Vinci gold als een controversieel persoon, die er onder andere om bekend stond dat hij regelmatig zijn werk niet afmaakte.

De collectie

Ondanks zijn onbetrouwbare karakter zijn er van zijn hand toch verscheidene meesterwerken verschenen die nog altijd bij het publiek zeer geliefd zijn, waaronder de Mona Lisa, het Laatste avondmaal en zijn studietekening van het menselijk lichaam met als titel de Man van Vitruvius.

De meeste werken van da Vinci zijn eigendom van Koningin Elizabeth en worden bewaard in het Windsor Castle in Engeland. De schilderijen van da Vinci zijn niet gesigneerd, omdat het in die tijd gebruikelijk was dat meerdere kunstenaars samenwerkten aan één schilderij.

bekijk de collectie

 


  Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci

Sluit filters
Materiaal
Formaat