WALTER CRANE

de voorvechter van de decoratieve kunst

Net als veel andere schilders had hij moeite om erkend te worden ten tijde van zijn leven. Zijn eigenzinnigheid in zijn kunstwerken werd niet altijd goed ontvangen. Walter Crane was een socialist in hart en nieren en meende… lees meer

.

Van Walter Crane hebben wij slechts 1 werk beschikbaar,
uitgevoerd als hoogwaardig giclée op canvas met een kleurgarantie van 75 jaar.


Enig resultaat


Over Walter Crane

Walter Crane (1845-1915) was een bekend Engels kunstenaar en illustrator.

Hij was een socialist in hart en nieren en meende dat het socialisme weer ruimte aan de ambachtelijke kunst zou geven. Vanwege zijn ideeën en politieke overtuigingen werd hij regelmatig gevraagd om socialistische publicaties te illustreren. Zijn beste werk was echter niet-politiek van aard.

Voorvechter van de decoratieve kunst

Over met name de decoratieve kunst was veel te doen. Vele kunstcritici meenden dat dit van een minder niveau was, dan de klassieke schilderkunst, maar Crane maakte zich er hard voor hier tegen te propaganderen en zei in zijn invloedrijke boek The Claims of Decorative Arts dat decoratieve kunst de aarde is waarin de bloemen groeien.

Invloeden en uitdrukking

Hij werd beïnvloed door de stroming van het Prerafaëlisme en had zich aangesloten bij de Arts and Crafts movement. Kenmerkend voor zijn werk zijn de vaak golvende lijnen die er in voorkomen en de detaillering. Zoals bij veel kunstenaars het geval was, had hij moeite om erkend te worden en bleef zijn imago ‘de illustrator’ waar hij dan ook noodgedewongen steeds weer op terug moest vallen.

bekijk de collectie

 


 

Sluit filters
Materiaal
Formaat