GUSTAV KLIMT

Eigenzinnigheid, bladgoud en jugendstil

Het werk van de Oostenrijkse kunstschilder Klimt is heden ten dage nog altijd onwijs populair. Met zijn eigenzinnige stijl waarin hij o.a. vrouwfiguren uitbeeldde heeft hij het hart van menig toeschouwer veroverd. Hij was het stijlicoon van de Jugendstil periode en bleek bijzonder scheutig met het toepassen van bladgoud in zijn schilderingen… lees meer

.

De kunstwerken van Gustav Klimt bieden wij in een hoogwaardige giclée-kwaliteit.
Ze worden uitgevoerd op eerste kwaliteit canvas en hebben een kleurgarantie van 75 jaar.


Toont alle 2 resultaten


Over Gustav Klimt

De Oostenrijkse kunstenaar Klimt (1862 tot 1918) is geboren in de 20e eeuw in het dorpje Baumgarten bij Wenen. Hij wist als kunstschilder groot indruk te maken op de Beau-monde van het luisterrijke Wenen en werd al snel één van de meest succesvollle schilders van zijn tijd.

Opleiding

Als kind bleek Gustav Klimt al een bijzondere gave voor het tekenen te hebben. Dat hij de opleiding aan de Universiteit voor Toegepaste Kunsten in Wenen ging doen was dan ook niet vreemd. Hij legde zich daarbij toe op het decoratief – en architectonisch tekenen en rondde zijn opleiding met succes af. Samen met zijn broers Ernst en Georg en goede vriend Franz richtten ze de kunstenaarscompagnie op kregen hiermee opdrachten voor o.a. decor- en theaterbouw.

Van klassiek naar Jugendstil

Klimt’s stijl was aanvankelijk klassiek en naturalistisch zoals hij het tijdens de opleiding had geleerd, maar al vrij snel begon hij zich hier van los te maken en nam de vrijheid om te gaan experimenteren. Decoratieve elementen, als kaders, lijnen en stilistische vormen begonnen op zijn werk te verschijnen en steeds vaker zag je deze in een herhaling toegepast. In zijn vrouwportretten speelde hij met het naakt en gaf zijn werk daarmee een licht erotisch karakter mee.

Gedurende zijn leven ontwikkelde hij een stijl die bekend is geworden als zijnde Art Nouveau, ofwel Jugendstil.

De glans van goud

Een ander opvallend kenmerk van Klimt’s werk is de veelvuldige toepassing van bladgoud. Dat hij met goud begon te werken in zijn kunstwerken is niet zo vreemd, want als zoon van een goudgraveur had hij als kleine jongen al gezien hoe hij dit edelmetaal op een goede wijze kon toepassen. Het goud voegde een dimensie aan zijn portretten toe die onderscheidend was, levendigheid bracht en het tot zeer gewilde kunstitems voor de betere klasse maakte. Klimt was dan ook één van de kunstenaars die bij leven al kon bogen op een grote populariteit en een toenemend succes.

bekijk de collectie

 


Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Kan ik je helpen?
Sluit filters
Materiaal
Kunstwerken
Formaat
Kleur
Garantie
Bijzonderheden