< terug naar alle profiellijsten

CHATEAU
de koninklijke lijst die uit een oud kasteel lijkt te komen

De Chateau collectie toont ons een serie lijsten in verschillende kleuren die het prototype zijn van de klassieke schilderijlijst. De stijlvol uitgevoerde bewerkingen op de lijst en de sierranden geven de lijst een koninklijk gevoel. Voor extra cachet is een deel van de collectie met goud of zilver afgewerkt.

Deze lijst is ruim 7 cm breed, waarmee het kunstwerk dat hiermee omkaderd wordt een rijke uitstraling krijgt. Hij is gemaakt van echt hout en is rijk bewerkt met gestileerde sierranden en verhogingen naar zowel de binnen- als de buitenzijde toe. Het is een lijst die zijn naam eer aan doet… alsof het zo uit een kasteel komt uit de dagen van weleer. Door deze uitstraling is de lijst geschikt om op een plek te hangen waar je graag een klassieke touch wilt en past hij uitstekend om klassiek ogende kunstwerken.

De Chateau lijst is verkrijgbaar in geheel verzilverd of verguld, in het zwart met alleen de binnenrand verzilverd of verguld en in effen zwart, wit of bruin.

Het formaat

Dit lijstprofiel heeft een zichtbreedte van 7,2 cm en is 4,2 cm hoog. De sponning van deze lijst is 2,1 cm.
We maken deze lijst precies op maat rondom het kunstwerk en het valt aan de voorzijde enkele millimeters over de voorstelling heen. Hierdoor krijg je een mooie aansluiting die niet kiert. In totaal wordt het formaat van het kunstwerk met een Chateau lijst ca 14 cm groter.

Toepassing

Chateau lijsten zijn geschikt voor vrijwel elke kunstvorm: kunst op canvas, artwerk op papier, artwerk in combinatie met passepartout en glasplaat, kunst op paneel, dibond, fotokunst, etc.


Toont alle 7 resultaten