Logo’s in de afbeelding staan alleen op de website en niet op het originele kunstwerk.

Zomeravond

TON DUBBELDAM

100 x 70 cm

fine art op canvas
giclée kwaliteit
75 jaar kleurgarantie

Ter info: In de fotogalerij kun je goed zien hoe de breedte van de lijst er uit ziet t.o.v. het kunstwerk. De verhouding klopt met de werkelijkheid.
in baklijst Atelier naturel (+...)
in baklijst Atelier whitewash (+...)
in baklijst Atelier baklijst wit (+...)
in baklijst Atelier zwart (+...)
in baklijst Atelier zwart-zilver (+...)
in sierlijst Jadi purperviolet (+...)
in baklijst Shape breed wit-zilver (+...)
in baklijst Shape breed zwart-zilver (+...)
in sierlijst Luxor zwart-zilver (+...)
in sierlijst Kadur zwart-zilver (+...)

OVER ZOMERAVOND

Een zomeravond aan het Paterswoldsemeer door de ogen van de schilder: Op dit kunstwerk zien we een terras, dat aan de steiger gelegen is. De zeilbootjes liggen hier aangemeerd en komen terug van hun dagje uit of maken zich nog klaar voor net dat laatste uurtje zeilen in de namiddagzon. Op het meer zelf zie je de vrolijkheid van veel witte zeilen van de bootjes die er allemaal al rond varen.
De dalende zon brengt roze en paarse kleuren in dit schilderij en tovert twinkelingen op het water. De vrolijke gele parasollen van het terras geven niet alleen beschutting aan de gasten maar bieden ook een mooi kleurcontrast op dit doek..

Zomeravond is een kunstwerk van Ton Dubbeldam.
Het is uitgevoerd als giclée op canvas in een gelimiteerde oplage.

Lijstadvies

Dit zomerse waterrijke bootjestafereel ziet er prachtig uit met een lijst in lichte kleuren, in zilver of in neutraal zwart. Maar ook de gekleurde Jadi purperviolet lijst geeft een eigentijdse meerwaarde aan het giclée. Stoer wordt het met een staalkleurige Oblique lijst en een licht klassieke uitstraling krijg je met bijvoorbeeld een Luxor lijst.

In de slideshow hierboven zie je fotovoorbeelden van deze favoriete lijsten, waarmee we je hopen te inspireren tot het maken van een passende persoonlijke keuze.

DETAILS

Afmetingen N/B
Kunststijl

Oplage

Formaat

Materiaal

Techniek

Bijzonderheden

,

Garantie

 

  • giclee op canvas
  • gelimiteerde oplage
  • 100 x 70 cm
  • meerdere inlijstmogelijkheden

 

Aan het einde van een warme zomerdag is het goed vertoeven aan het Paterswoldsemeer.

Kunst met de twinkeling van licht en pointillisme

Zijn werken zijn onwijs populair en gewild bij kunstminnend Nederland. Door de sprekende lichtreflecties en de warme kleuren in de landschappen die de verbeelding prikkelen, geldt Dubbeldam met recht als één van de meest bekende Nederlandse kunstschilders van dit moment. Zijn werken zijn eigentijds en kleurrijk en houden het midden tussen realisme, impressionisme en pointillisme. In zijn oeuvre zien we…

AANVULLENDE INFORMATIE

UITLEG INLIJSTOPTIES

In baklijst

Bij een baklijst zit er ruimte tussen de rand van het doek en de rand van de lijst.

lees meer

De naam baklijst zegt het al... het is een lijst in de vorm van een bak, waar het opgespannen doek verdiept in komt te liggen. Het is een eigentijdse inlijstwijze die veel bescherming geeft aan het kunstwerk. Baklijsten geven de voorstelling een subtiel en stijlvol kader, zonder dat het opzichtig is. Baklijsten worden per stuk op maat gemaakt zodat het altijd precies past bij jouw kunstwerk.

Bij een baklijst zit ruimte tussen het doek en de lijst. Deze tussenruimte zorgt er voor dat er nog meer accent op het kunstwerk komt en laat het werk als het ware 'zweven'. Standaard is deze tussenruimte 0,5 cm of 1 cm maar kan bij sommige lijsten ook nog groter gemaakt worden. Wil je zelf graag de gewenste tussenruimte bepalen, selecteer dan in de bestelmodule 'stel zelf je lijstcombinatie samen'. Via die optie kun je naar een andere pagina waar je per baklijst kunt zien welke tussenruimtes er mogelijk zijn en zelf de afstand kunt kiezen.

We bieden baklijsten in verschillende breedtes, kleuren, houtsoorten of met speciale afwerkingen. Je kan eenvoudig de collecties verkennen door een breedte en een model aan te klikken. Vind je de plaatjes te klein en wil je liever de lijsten wat groter bekijken? Op de baklijstenpagina tref je alle modellen in groter formaat met uitgebreide beschrijving.


In sierlijst

Bij een sierlijst (ook vaak profiellijst of schilderijlijst genoemd) sluit de lijst naadloos aan en is er geen tussenruimte.

lees meer

Het opgespannen doek wordt in de binnenrand van de lijst gemonteerd. Doordat de voorkant van de lijst altijd een paar millimeter over het doek heen valt krijg je dus een naadloze aansluiting. Het is de meest traditionele manier van inlijsten en dit geeft de grootste lijstkeuze. Extra breed, barok, stoer, elegant, gekleurd, strak, bourgondisch... het is er allemaal.

Naast de al getoonde opties op deze pagina kun je via de optie 'stel zelf je lijstcombinatie samen' een uitgebreidere sortering lijsten vinden. De lijsten zijn op breedte gesorteerd en zodra je een breedte en model kiest zie je de beschikbare variaties en bijbehorende prijzen. Als je een lijst gevonden hebt die je mooi vindt kun je deze selecteren en het kunstwerk in één keer met deze lijst bestellen.

Vind je de plaatjes te klein en wil je liever de lijsten wat groter bekijken? Op de sierlijstenpagina tref je alle modellen in groter formaat met uitgebreide beschrijving.


Op frame

Dit houdt in dat het doek opgespannen wordt op een houten frame en er geen lijst om heen zit.

lees meer

Omdat zonder lijst ook de zijkant van je kunstwerk zichtbaar is, wordt de afbeelding veelal gespiegeld aan de randen. Hierdoor lijkt het net of de afbeelding aan de zijkant doorloopt. Het kunstwerk ziet er dus ook zonder lijst mooi uit.

Het houten frame waar het doek op opgespannen wordt bestaat uit spielatten die een dikte hebben van 2 cm. Bij grotere formaten wordt dit spieraam extra verstevigd door middel van tussenlatten. Het is ook mogelijk - tegen een geringe meerprijs - jouw kunstwerk op te spannen op latten met een dikte van 4 cm. Mocht je dat willen stuur ons dan even een berichtje en we mailen je vrijblijvend de prijsopgaaf door.


Op de rol<