JAN VAN ‘T HOFF

Spelen met licht in stilleven en landschap

Sfeervolle stillevens en hartverwarmende landschappen waarin vaak koeien de hoofdrol spelen… dat zijn de kunstwerken van Jan van ’t Hoff. Geschilderd met een nauwkeurige precisie en doordrenkt met een warmte die kenmerkend is voor zijn werk. Jan van ’t Hoff is geboren… lees meer


Toont alle 7 resultaten


De gicléekunstwerken van Jan van ‘t Hoff zijn gelimiteerd in oplage.
Ze zijn uitgevoerd op canvas en hebben een kleurgarantie van 75 jaar.


Over Jan van ‘t Hoff

in 1959 in het plaatsje Oosterland in Zeeland. Zijn kunstcarrière begon met het volgen van de lerarenopleiding tekenen en handvaardigheid in Tilburg en vervolgens bekwaamde hij zich verder aan de Christelijke academie voor beeldend kunstonderwijs Kampen.

Veelzijdigheid

Van ’t Hoff is een veelzijdig kunstenaar. Zo is hij geruime tijd actief geweest met het maken van illustraties, etsen en tekeningen voor bedrijven en maakt sinds 2000 ook illustraties voor de Bijbel. In zijn atelier in Dordrecht schildert hij naast stillevens en landschappen ook stadsgezichten en portretten in opdracht.

Licht

In al zijn werk speelt de lichtval een belangrijke centrale rol. Het geeft zijn werk een levendigheid, spanning en echtheid mee die zeer prettig aandoet. De warmte is aanwezig in zowel kleur als beeld. Jan van ’t Hoff heeft een klassieke schilderstijl. Zelf zegt hij hierover:

.

“Tekenen en schilderen vormen de basis van mijn beeldende werk; voornamelijk in potlood en olieverf. Mijn schilderstijl is verwant met het Hollands (post-)impressionisme en klassiek realisme. Het spel van licht en donker en de weergave van driedimensionaliteit op het platte vlak heeft me altijd gefascineerd. Ik prefereer een ambachtelijke benadering van kunst.”

 

bekijk de collectie

 


Meer informatie nodig over Jan van 't Hoff?
Zijn eigen website is: atelierjanvanthoff.nl

Sluit filters
Materiaal
Formaat