KEIMPE VAN DER KOOI

Meester van de kleurrijke stillevens

Aan het werk van Keimpe van der Kooi valt direct op hoe kleurrijk het is. Met niet alledaagse kleurcombinaties weet hij klassieke stillevens in een hedendaagse sfeer te brengen. Zijn werk brengt het zonnetje in huis…  lees meer

.

De Keimpe van der Kooi giclées zijn gelimiteerd in oplage,
en voorzien van een certificaat dat gesigneerd is door de kunstenaar zelf.


Toont alle 12 resultaten


Over Keimpe van der Kooi

De kunst van Keimpe van der Kooi valt op door het uitzonderlijk sprekende kleurgebruik. Zijn liefde voor de klassieke schilderkunt is duidelijk terug te zien in zijn werk.

Keimpe is in 1966 geboren in Amersfoort en is sinds zijn studietijd en latere schildersopleiding aan de Klassieke Academie in Groningen in het Noorden blijven hangen. Inmiddels woont en werkt hij in Noord Drenthe.

Opleiding

Oorspronkelijk studeerde hij af in de filosofie, maar de al aanwezige liefde voor de beeldende kunst bepaalde uiteindelijk toch zijn richting. In Groningen begon hij eerst met het volgen van diverse schildercursussen en in 2005 werd hij toegelaten aan de kunstacademie.

Verschillende bekende Nederlandse kunstenaars hebben hem de fijne kneepjes van het vak bijgebracht, waaronder Rein Pol, Flip Gaasendam, Juane Xue en vele anderen…

Sterren op het doek

Keimpe heeft in 2013 meegedaan aan Sterren op het doek en heeft Irene Moors geportretteerd.

Meester in kleur

De onderwerpen die bij hem op het doek komen zijn veeltallig… Van portret, tot stilleven, tot landschap. Het gaat hem er vooral om het licht te ‘pakken’ en de kleuren om hem heen zo veelzeggend mogelijk in beeld te brengen. Dat hij een meester in kleur is geworden is niet alleen in zijn eigen werk terug te zien. Ook heeft de klassieke academie voor de schilderkunst hem aangesteld als docent ‘kleur’ om aldaar onderricht te geven aan derdejaars studenten.

bekijk de collectie

 


Meer informatie nodig over Keimpe van der Kooi?
Zijn eigen website is: keimpevanderkooi.nl