ROB MØHLMANN

werkelijkheid, waarnemen en weergeven

Op de academie hield hij het niet uit, maar in zijn eigen atelier floreerde Rob Møhlmann des te meer. Als volledige autodidactisch kunstenaar, mag hij zich toch onder de grootmeesters van deze tijd scharen. Niet gehinderd door enige kennis schilderde… lees meer

.

Van Rob Møhlmann bieden wij alleen de canvas giclées.
Deze zijn uitgebracht in een gelimiteerde oplage en voorzien van gesigneerd certificaat.


Toont alle 4 resultaten


Over Rob Møhlmann

De in 1956 geboren kunstenaar Rob Møhlmann heeft het precies 6 weken uitgehouden op de Academie D’Witte Lelie van Amsterdam. Niet gehinderd door enige kennis schilderde hij aanvankelijk alles wat los en vast zat, maar kwam al binnen twee jaar op het stilleven uit. Hij koos vooral het alledaagse: een vuilnisbak, een plastic zak, een brommer.

Het artistiek doorgronden van de werkelijkheid

Zijn onderzoekende aard en het willen doorgronden van de werkelijkheid maakt dat hij soms van één onderwerp vele jarenlang schilderijtjes maakt, steeds vanuit een andere hoek, een andere positie. Møhlmann maakt vaker series omdat hij vindt dat de werkelijkheid voor één beeld vaak te complex is en dat er onnoemlijk veel meer over te zeggen valt. Hij is voortdurend in de weer met de drie w’s: werkelijkheid, waarnemen en weergeven. Soms is dan ook nauwelijks te zien waar het geschilderde ophoudt en de werkelijkheid begint.

Stillevens

Van zijn hand zijn veel stillevens verschenen, welke ook als giclée zijn uitgebracht. Een paar daarvan zijn op canvasdoek uitgebracht. Deze canvaswerken vind je in de Giclée Atelier collectie.

bekijk de collectie


 

Website van Rob Møhlmann: museummohlmann.nl

Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Kan ik je helpen?
Sluit filters
Materiaal
Kunstwerken
Formaat
Kleur
Garantie
Bijzonderheden