RAPHAËL

een talentvol grootmeester uit de Renaissance

Het opmerkelijke talent van Raphaël bleef niet onopgemerkt en al bij leven werd hij één van de meest succesvolle schilders uit de Renaissance.. Hij werd geboren als… lees meer

.

Deze kunstwerken van Raphaël worden uitgevoerd als hoogwaardig giclée op canvas,
met daarop een kleurgarantie van 75 jaar.


Toont alle 5 resultaten


Over Raphael

Raphael was een grootmeester uit de hoogtijdagen van de Renaissance.

Geschiedenis

Hij werd geboren als Raffeallo Sanzio in het Italiaanse Urbino in het jaar 1483 en is ook bekend onder de naam Rafaël.
Raphael maakte kennis met de schilderkunst door zijn vader en bleek zeer talentvol, maar zijn artistieke ontwikkeling kreeg pas echt vleugels tijdens zijn leertijd bij Pietro Perugino in Perugia. Daar vond hij zijn eigen schilderstijl. Zijn beroemde Madonna-portretten lijken met een grote moeiteloosheid te zijn geschilderd en getuigen van een groot vermogen om de menselijke figuur in een evenwichtige schoonheid weer te geven.

Bekendheid

Zijn vakmanschap bleef niet onopgemerkt en al snel werd deze kunstenaar naar het pauselijke hof geroepen, alwaar hij fresco’s mocht schilderen. Later werd hij aangesteld bij de bouw van de nieuwe Sint-Pieterskerk. Dit artistieke ideaal van de hoge renaissance werd voltooid door het werk van Raphael, en daarom wordt hij beschouwd als een van de meest succesvolle en populaire kunstenaars in de geschiedenis.

Naast fresco’s, altaarstukken en portretten heeft hij ontwerpen gemaakt voor kerken, palazzo’s en wandtapijten. Zijn bekendste werk is de School van Athene in het Vaticaan.

Als hij zijn werk signeerde, deed hij dit vaak met RAPHAEL URBINAS, de pseudo-Latijnse vorm van zijn bijnaam Raffaello da Urbino (Rafaël van Urbino).

Een vroege dood

Een lang leven was hem niet gegeven, want op 37-jarige leeftijd al stierf hij Rome, alwaar hij werkte aan de decoraties van de vier zalen in het Apostolisch paleis in Vaticaanstad.

bekijk de collectie

 


 

Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Kan ik je helpen?
Sluit filters
Materiaal
Kunstwerken
Formaat
Kleur
Garantie
Bijzonderheden