De school van Athene
Raphael

meerdere formaten

giclée op canvas

in Atelier baklijst naturel (+...)
in Atelier baklijst whitewash (+...)
in Atelier baklijst wit (+...)
in Atelier baklijst zwart (+...)
in Atelier baklijst zwart-zilver (+...)

  * gratis verzending binnen Nederland

OVER DE SCHOOL VAN ATHENE

Dit meesterwerk van Raphael draagt de titel 'School van Athene'. Hij heeft het geschilderd in de jaren 1509-1510 als fresco in het Apostolisch Paleis van het Vaticaan (zie afbeelding). Een fresco is een schildering die rechtstreeks in de nog natte kalk wordt gemaakt. Het schilderij is op die manier voor altijd verbonden met het gebouw waar het in geschilderd is.

Op de school van Athene zien we maar liefst 52 figuren afgebeeld, waarvan de belangrijkste Plato en Aristoteles zijn. Het draait in deze afbeelding allemaal om de filosofie, de discussies over wat wel en niet waar is, en het zich verder verdiepen in de materie. De vele oude Griekse filosofen en geleerden op dit schilderij afbeelding geven een prachtig beeld van de Griekse geschiedenis. Meer over dit meesterwerk is te vinden op Wikipedia

De school van Athene is een fresco van Raphaël, uitgevoerd als giclée op canvas.
Op de kunstreproducties en giclées die er naderhand van gemaakt zijn, zijn ook de gewelven eromheen meegenomen. Op die manier komt de totale beleving van dit historische meesterwerk mee.

 

  • high quality art print
  • op canvas
  • meerdere formaten
  • meerdere inlijstmogelijkheden

 

Filosofen zijn het nooit helemaal met elkaar eens…
en zolang ze nieuwe theoriën bedenken,
zullen ze dat ook nooit gaan worden.

 

Een talentvol grootmeester uit de Renaissance

Het opmerkelijke talent van Raphaël bleef niet onopgemerkt en al bij leven werd hij één van de meest succesvolle schilders uit de Renaissance.. Hij werd geboren als Raffeallo Sanzio in het Italiaanse Urbino in het jaar 1483…

AANVULLENDE INFORMATIE

UITLEG INLIJSTOPTIES

Op frame

Dit houdt in dat het doek opgespannen wordt op een houten frame en er geen lijst om heen zit.

lees meer

Omdat zonder lijst ook de zijkant van je kunstwerk zichtbaar is, wordt de afbeelding veelal gespiegeld aan de randen. Hierdoor lijkt het net of de afbeelding aan de zijkant doorloopt. Het kunstwerk ziet er dus ook zonder lijst mooi uit.

Het houten frame waar het doek op opgespannen wordt bestaat uit spielatten die een dikte hebben van 2 cm. Bij grotere formaten wordt dit spieraam extra verstevigd door middel van tussenlatten. Het is ook mogelijk - tegen een geringe meerprijs - jouw kunstwerk op te spannen op latten met een dikte van 4 cm. Mocht je dat willen stuur ons dan even een berichtje en we mailen je vrijblijvend de prijsopgaaf door.

In baklijst

Bij een baklijst zit er ruimte tussen de rand van het doek en de rand van de lijst.

lees meer

De naam baklijst zegt het al... het is een lijst in de vorm van een bak, waar het opgespannen doek verdiept in komt te liggen. Het is een eigentijdse inlijstwijze die veel bescherming geeft aan het kunstwerk. Baklijsten geven de voorstelling een subtiel en stijlvol kader, zonder dat het opzichtig is. Baklijsten worden per stuk op maat gemaakt zodat het altijd precies past bij jouw kunstwerk.

Bij een baklijst zit altijd een ruimte tussen het doek en de lijst. Deze tussenruimte zorgt er voor dat er nog meer accent op het kunstwerk komt en laat het werk als het ware 'zweven'. Bij veel lijsten kan deze tussenruimte naar keuze iets ruimer gekozen worden. Zodra je een lijst gekozen hebt zie je onderaan de bestelmodule de mogelijke tussenruimtes bij dat profiel en kun je zelf een afstand kiezen.

We bieden baklijsten in verschillende breedtes, kleuren, houtsoorten of met speciale afwerkingen. Je kan eenvoudig de collecties verkennen door een breedte en een model aan te klikken. Vind je de plaatjes te klein en wil je liever de lijsten wat groter bekijken? Op de baklijstenpagina tref je alle modellen in groter formaat met uitgebreide beschrijving.

In sierlijst

Bij een sierlijst (ook vaak profiellijst of schilderijlijst genoemd) sluit de lijst naadloos aan en is er geen tussenruimte.

lees meer

Het opgespannen doek wordt in de binnenrand van de lijst gemonteerd. Doordat de voorkant van de lijst altijd een paar millimeter over het doek heen valt krijg je dus een naadloze aansluiting. Het is de meest traditionele manier van inlijsten en dit geeft de grootste lijstkeuze. Extra breed, barok, stoer, elegant, gekleurd, strak, bourgondisch... het is er allemaal.

Om het wat gemakkelijker te maken hebben we de sierlijsten in verschillende breedte-categoriën onderverdeeld: smal, medium en breed. Zodra je een categorie kiest kun je eenvoudig de bijbehorende collecties verkennen door ze aan te klikken en zo de modellen bekijken.

Vind je de plaatjes te klein en wil je liever de lijsten wat groter bekijken? Op de sierlijstenpagina tref je alle modellen in groter formaat met uitgebreide beschrijving.

Op de rol

Met deze optie krijg je het doek los geleverd en dien je het zelf nog op te spannen en in te lijsten.

lees meer

We leveren het kunstwerk opgerold in een kokerdoos aan je uit, zonder frame en zonder omlijsting. Het canvas is aan alle zijden voorzien van een spiegelrand/omslagrand van 4 a 5 cm zodat er voldoende ruimte is om het op een spieraam of andere drager te bevestigen.

 

✓ giclée op hoogwaardig canvas
✓ 75 jaar kleurgarantie
✓ voorzien van ophanging
Artikelnummer: Raph-005 Categorieën: , Tags: ,