REMBRANDT VAN RIJN

‘s Neerlands grootmeester in de schilderkunst

De meesterlijke kunst van Rembrandt is alom bekend en prijkt al enkele eeuwen in de Nederlandse musea. Het meest bekende werk is de Nachtwacht, maar van Rijn schilderde zoveel meer. Deze meest bekende Hollandse schilder leefde… lees meer

.

Deze etsen en schilderijen van Rembrandt van Rijn bieden wij in een hoogwaardige gicléekwaliteit.
Alle werken zijn uitgevoerd op eerste kwaliteit canvas en hebben een kleurgarantie van 75 jaar.


Toont alle 8 resultaten


Over Rembrandt van Rijn

Als we willekeurig mensen vragen of ze oude meesters in de schilderkunst kennen, dan noemt negen van de tien automatisch Rembrandt. Deze meest bekende Hollandse schilder leefde in de 17e eeuw van 1606 tot 1669.

Licht in de Barok

Hij leefde in de periode dat de barok hoogtij vierde en Rembrandt was uitzonderlijk in het werken met licht. Tot dan toe was de kunst voornamelijk plat qua lichtopbouw, maar Rembrandt bracht er nuances in waardoor er overduidelijke lichtschijnsels – en daarmee ook meer dieptewerking in zijn schilderijen kwam.

Een groot meester

Hij onderscheidde zich tevens door het regelmatig achterwege laten van een houtskooltekening die normaliter vooraf op het doek gezet werd. Rembrandt van Rijn was zeer trefzeker en kon zijn onderwerpen dan ook direct met penseel en olieverf op het linnen schilderen. Naast olieverfschilderijen maakte hij ook etsen. In alles is te zien dat deze kunstenaar een uitzonderlijk groot meester was.

.

Over zijn leven en werk zijn talloze boeken verschenen. Een uitgebreide beschrijving van deze kunstenaar vind je ook op Wikipedia.

bekijk de collectie

 


 

Sluit filters
Materiaal
Formaat