DINIE BOOGAART

Vreugdevolle eigentijdse kunst met een vleugje ‘stoer’ en nonchalance

Ofschoon de taferelen vaak lieflijk en warm van karakter zijn, zit in elk schilderij van Dinie een soort stoerheid die het onderscheidend en karaktervol maakt. Dinie Boogaart schildert realistisch figuratief, maar altijd met een nonchalance erin, waardoor het modern aandoet. Haar werken nemen ons mee naar de uitgestrektheid van het strand, laten ons de vrolijkheid van een kind beleven of doen ons verwonderen over de kleurimpressies van het Friese landschap…

Opleiding en atelier

Boogaart is geboren in 1963 in Sneek. Zij studeerde aan de Academie van Kampen, de Rijksacademie Amsterdam en de Academie Minerva te Groningen. Ze is uitgegroeid tot een landelijk bekend schilder, die atelier houdt in Nijega.

Het werk van Dinie Boogaart is krachtig, stoer, contrastrijk en vol realisme. Dinie Boogaart weet er altijd een eigen toets aan te geven die haar werk herkenbaar en eigen maakt.

↓ verder lezen
Een prettige nonchalance

Kleur en licht zijn belangrijk beeldelementen in haar kunstwerken. De schilderijen dragen een prettige nonchalance in zich, alsof het penseel zichzelf over het doek heen bewogen heeft. Tegelijkertijd zien we een vleugje drama in Boogaart’s kunst door de bijzondere lichtvallen die er op te zien zijn, zoals laat zonlicht, een optrekkende mist of een grote wolk die de zon ineens lijkt weg te nemen.

Voelbare kunst

Het complementaire kleurenspectrum wat veelvuldig te zien is bij Dinie Boogaart biedt contrast en spanning en vormt een aangename balans met de rustigere grijstonen die in veel werken aanwezig zijn.

De kleuren komen diep en intens over, doordat ze geglaceerd werkt. Hierbij worden meerdere lagen over elkaar heen gezet. Ook zie je in veel werken het claire obscur terug. Dit is een techniek waarbij het contrast tussen licht en donker extra groot wordt gemaakt en het onderwerp zo nog meer naar voren komt.

De gebruikte technieken en de passie van de kunstenaar resulteren in kunst die voelbaar is en waar je als vanzelf in uitgenodigd wordt.

De collectie

Dinie presenteert met regelmaat nieuw werk en haar schilderijen vinden hun weg naar particulieren en bedrijven. Onder andere de Unilever NV Rotterdam en de ING Bank Amsterdam hebben werken van haar aangekocht.

Voor eenieder waarvoor een origineel werk niet haalbaar is, biedt Dinie een deel van haar collectie ook als giclée aan. Deze hebben echter wel allemaal een gelimiteerde oplage.

Links

Website van Dinie Boogaart: dinieboogaart.nl
Ze is ook te vinden op facebook

.


Toont 1–18 van 25 resultaten


 

De kunstwerken van Dinie Boogaart zijn uitgevoerd als hoogwaardig giclée op canvas,
gelimiteerd in oplage en voorzien van een – door Boogaart zelf – gesigneerd certificaat.

Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Kan ik je helpen?
Sluit filters
Materiaal
Kunstwerken
Formaat
Kleur
Garantie
Bijzonderheden