ERIK VAN OMMEN

De wereld is mijn atelier

Gewapend met penseel, verf- en tekenmateriaal trekt Erik van Ommen er op uit. Niets liever dan urenlang vertoeven in de natuur en allerhande vogels gade te slaan met telescoop en deze op het doek te verwerkelijken. De aquarellen en schetsen komen ter plekke tot stand. In zijn atelier… lees meer

.

Deze Erik van Ommen werken zijn uitgevoerd als giclée in gelimiteerde oplage,
voorzien van certificaat met signatuur van de kunstenaar zelf.


Toont 1–18 van 23 resultaten


Over Erik van Ommen

In een oude pastorie op de historische Brink van het dorpje Vries (Noord Drenthe) woont en werkt kunstschilder Erik van Ommen. Een gepassioneerd kunstenaar die zijn grote liefde voor vogels combineert met zijn andere grote liefde: de schilderkunst.

Een veelzijdig kunstenaar

Van Ommen (1956) studeerde af in 1983 aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva in Groningen. Hij maakt figuratief werk in de traditie van de Noordelijke Realisten en exposeert in vele musea en galerieën in binnen- en buitenland. Het is een bijzonder veelzijdig kunstenaar, hij maakt olieverfschilderijen, aquarellen, pastels, etsen, lino- en houtsnedes, sumi-e schilderingen en videofilms. Tevens schreef hij de teksten voor een aantal van zijn boeken, waaronder Het Waddenatelier, Mijn Reigerparadijs Spitsbergen en Poldervogels. Ook illustreerde hij menig vogelboek, ontwierp hij het logo voor het programma Vroege Vogels van de VARA en een postzegelvel voor PostNL.

De totstandkoming van zijn werken

Erik van Ommen beschouwt de wereld als zijn atelier. Hij is een van de weinige kunstenaars die direct in de vrije natuur de vogels en andere dieren tekent en schildert. De aquarellen en de tekeningen werkt hij meteen helemaal ter plekke uit. Voor de olieverfschilderijen en de etsen maakt hij een schets die hij naderhand in zijn atelier uitwerkt.

Bij zijn zoektocht naar mooie beelden is de telescoop zijn belangrijkste hulpmiddel. Die stelt hem in staat het gedrag van de dieren goed te bestuderen en over te brengen in zijn schetsen.

bekijk de collectie

 


Meer weten over Erik van Ommen?
Zijn website is: erikvanommen.nl

Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Kan ik je helpen?
Sluit filters
Materiaal
Kunstwerken
Formaat
Kleur
Garantie
Bijzonderheden